top of page
Search
  • Writer's pictureTuomas Leinonen

24h viesti hiihdettiin kirpeässä pakkasessa

LeKin järjestämä perinteinen 24 tunnin viestihiihto hiihdettiin upeassa talvisäässä 18.-19. tammikuuta. Viesti oli 29. kerta, kun 24 tunnin viesti ihdettiin! Kisapaikka oli jälleen Hakkarin hiihtokeskus. Tänä vuonna hiihdettiin noin 2,5 kilometrin lenkkiä niin, että kierros täyttyi aina hiihtostadion suoralla hiekkakentällä.

– Urheilukentän peruskorjauksesta johtuen lähtö, maali, kierroslaskenta, vaihtoalue ja juomahuolto olivat tykkilumelle Hiekkakentän lounaissivulle rakennetun “korvikealueen” hevosenkengässä. Hyvästä lumitilanteesta (10-15 cm yli vuosien 1981-2010 keskiarvon) johtuen voitiin ottaa käyttöön vuosina 1998-2013 monesti käytetty 2.5 km:n valaistu takalenkki ilman Vesitorninmäkeä (ja Sinisen kopin, ym. seutuja), kertoo Jorma Kunnas.

Mukana oli kaikkiaan 20 joukkuetta. Nousu oli mukava viime vuoteen, jolloin ryhmiä oli 14. Hiihtäjiä oli joukkueissa kaikkiaan 297.

Pakkanen kiristyi yöllä jopa yli 20 asteen. Viikolla tulleet lumimikuurot tekivät kelistä ja laduista loistavat, eikä pakkanenkaan liikaa haitannut. Kisa aloitettiin perjantaina kello 18, läpi yön hiihdettiin ja maaliin tultiin kello 18 lauantaina. Yhteensä hiihtokilometrejä tuli lähes 6 000 kaikki joukkueet yhteenlaskettuna!

– Viesti oli yksi sen historian kylmimmistä (mutta ei kylmin). Se aloitettiin -14.5 asteessa. Yöllä klo 2:n jälkeen oli n. -21 astetta. Klo 4.30 oli lauhtunut -13 asteeseen, mutta klo 10 jälkeen oli taas -19 astetta. Viestin lopulla pilvistyi, alkoi hiukan tuulla ja klo 17.30 sataa sakeasti lunta, mutta pakkasta oli enää 5 astetta, Kunnas toteaa.

Erikoisuus oli AAC-Haurala, jonka joukkueessa oli vain kaksi hiihtäjä. Molemmat vetivät 12 tunnin pätkän. Respect!

– Viestissä hiihdettiin matka, joka ns. linnuntietä yltäisi Hakkarista itäisen Siperian Kolyma-joelle, Gobin autiomaahan, Pakistaniin, Saharan etelä- puolen savanneille, Kanarian saarille, Hudsonin lahdelle tai luoteisen Kanadan suurelle Karhujärvelle, kertoi kisaa järjestämässä ollut Kisan puheenjohtaja Kunnas.

24 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page